maandag 03/05

Rondje Rotsoord: Camping Ganspoort

In navolging op onze audiotour Rondje Rotsoord, doen we nu een rondje langs onze bevriende ondernemers in de buurt. Hoe gaat het nu met ze, en wie zouden zij graag zien in De Helling als we weer open mogen? Oftewel, Rondje Rotsoord: Ondernemers. In editie spreken we Robbin van Camping Ganspoort. De eerdere edities lees je hier terug.


Op het moment van dit interview was de horeca, en dus ook Camping Ganspoort, nog gesloten.

Hey Robbin, stel jezelf en je onderneming even voor.
Mijn naam is Robbin Kroon. De Campingbaas noemen ze me ook wel eens :) Ik ben 39 en samen met mijn vrouw Valerie hebben we twee dochters, Julia en Krisje. In de zomer van 2017 hebben we de Camping geopend. Met ons grote terras en open keuken gelijk een succes! Camping Ganspoort is een plek waar we alle dagen van het jaar open zijn en klaar staan voor onze gasten. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Hoe gaat het nu bij Camping Ganspoort?
We zijn vanaf het begin van de eerste lockdown, alweer meer dan een jaar geleden, eigenlijk elke dag nog opengegaan voor afhalen en bezorgen. Ook voor onze vaste gasten is het fijn om die verbinding te houden en voor ons is het fijn om iedereen te blijven zien. ’s Ochtends komen ze al vroeg voor een bakje koffie en bij het bezorgen zien we veel bekende gezichten.

Hoe zit jouw perfecte rondje Rotsoord eruit?
Het lekkerst vind ik een openingsdienst op de Camping. We gaan al om 8 uur open. Een half uurtje eerder ben ik er dan al te vinden. Alles rustig opstarten en even een kopje koffie in de ochtendzon voor op ons terras aan het water. Je ziet de stad dan echt ontwaken. De eerste bekenden fietsen dan al aan de overkant langs om naar werk te gaan of de kinderen naar school te brengen om vervolgens op de Camping ‘thuis’ te werken. Als ik dan klaar ben in de middag loop ik graag bij de buren van Gist langs om even bij te kletsen en van een mooi biertje te genieten. Dat kan dan zo maar overlopen richting het terras van Klein Berlijn om vervolgens een hapje te eten bij LE:EN.

Als je voor een dag programmeur was van De Helling, welke act of artiest zou je dan boeken als we weer open mogen?
Als het even kan Die Antwoord. Kunnen we allemaal even wakker worden uit onze Corona winterslaap. Ik ben ook erg gecharmeerd van Goldband. Een formatie uit Den Haag waar ik graag naar luister.

Wil je verder nog iets kwijt?
Met weemoed bekijk ik de afgelopen week de beelden van de heropening van de Pubs in de UK. Kan er geen genoeg van krijgen. De horeca mag haar sociale functie hopelijk binnenkort weer laten zien. De Campinggasten zijn eraan toe en de collega’s ook!