maandag 05/04

Rondje Rotsoord: Mr. Beam

In navolging op onze audiotour Rondje Rotsoord, doen we nu een rondje langs onze bevriende ondernemers in de buurt. Hoe gaat het nu met ze, en wie zouden zij graag zien in De Helling als we weer open mogen? Oftewel, Rondje Rotsoord: Ondernemers. In deze editie spreken we Mo Assem van creatieve studio Mr.Beam. De eerdere edities lees je hier terug.

Hey Mo, stel jezelf en je onderneming even voor
Hi, mijn naam is Mo, medeoprichter van Mr.Beam studio. Wij ontwerpen en ontwikkelen bijzondere audiovisuele ervaringen in publieke ruimtes en op gebouwen. Zo'n ruim 10 jaar doen we dit met een eigenzinnig en vindingrijk team vanuit Utrecht. Ons werk wordt veelal buiten Nederland vertoond, maar de laatste jaren werken we ook dichter bij huis. In Utrecht kent men ons van de Keys of Light piano op de Domtoren, de projectie op het Nijntje museum in de winter, maar ook het visuele podium van TivoliVredenburg genaamd CANVAS.

Hoe gaat het nu bij Mr. Beam?
In een haast uitzichtloze tijd met zoveel belemmeringen boffen wij als studio dat we een creatief team zijn. We zijn in die zin gewend om altijd een probleem op te lossen en ons wendbaar op te stellen. Dit klinkt gek, want ja, ook wij zijn heel veel werk kwijt. Veel projecteren die niet door kunnen gaan en een spannend vooruitzicht op wat er komen gaat. Maar we blijven actief en positief en proberen ons om alle uitdagingen heen te wenden. Ik merk ook dat dat voor een opwaartse spiraal zorgt en ons inspireert en motiveert om deze periode heen te komen. Hopelijk geeft onze mindset anderen ook wat moed.

Hoe zit jouw perfecte rondje Rotsoord eruit?
Ah, laten we eens beginnen met een bakkie koffie bij onze vrienden van Koffie Leute te halen en vanaf de brug uit te kijken op Rotsoord. Een prachtig gezicht met de spiegeling van de watertoren in het water. Helaas verder niet de meest spectaculaire architectuur, maar ook dát is Utrecht. Al wandelend naar de Mr.Beam studio kom ik eerst langs de posters van De Helling. Komt er nog iets gaafs? Dan al zwaaiend naar Bas van DAAR een DUIC pakken bij Joris, alvast de lunch bestellen bij Camping Ganspoort en dan aan de bak. Ons zonovergoten studio in het Keramus gebouw ligt aan het water en het is iedere dag weer een verademing om daar te werken. Blowende expat studenten zijn gratis af te halen. Hebben we een bijzondere gast vandaag? Dan hoort daar een whiskey pakket van Kwestie van Smaak bij en een uitgebreid diner bij LE:EN inclusief sprinkhaan sushi! Dan als het donker is, in alle rust weer teruglopen naar het station. Bij Klein Berlijn even kijken of er nog bekende gezichten zijn...vooruit nog één drankje dan. Oei, geen plek meer om te zitten. Niet zeuren, gelukkig is Taplokaal Gist niet te ver. Zijn we nog op tijd om een bandje mee te pakken? Helling!

Als je voor een dag programmeur was van De Helling, welke act of artiest zou je dan boeken als we weer open mogen?
Ik speel zelf in een Utrechtse indie band genaamd COLOR BONES, dus het is verleidelijk om die te noemen, maar ik hou het even bescheiden. Ooit zag ik Local Natives tijdens hun eerste Europese tour in De Helling, maar ik zou het nu toch eerst bij de Nederlandse acts houden. Laten we even genieten van onze lokale muzikanten en ontdekken wat voor diversiteit aan talent daar tussen zit.

Wil je verder nog iets kwijt?
Veel sterkte en gezondheid voor iedereen!