maandag 29/03

Rondje Rotsoord: Taplokaal Gist

In navolging op onze audiotour Rondje Rotsoord, doen we nu een rondje langs onze bevriende ondernemers in de buurt. Hoe gaat het nu met ze, en wie zouden zij graag zien in De Helling als we weer open mogen? Oftewel, Rondje Rotsoord: Ondernemers. In deze vierde editie spreken we Jasper van speciaalbierrestaurant Taplokaal Gist. De eerdere edities lees je hier terug.

Hey Jasper, stel jezelf en je onderneming even kort voor
Ik ben Jasper Borgdorff, samen met Erik en Manon ben ik eigenaar van Taplokaal Gist. Zelf ben ik geboren en getogen in Utrecht: 33 jaar geleden reed ik al bij m'n moeder achterop langs de Jutfaseweg naar school, niet wetende dat ik jaren later weer terug zou keren naar dit gebied.

Taplokaal Gist is een speciaalbierrestaurant. We werken louter met prachtige bieren van onafhankelijke brouwerijen, en onze 30 taps wisselen steeds door. Daar serveren we originele en diverse gerechtjes bij: aan elk gerecht is een mooi bier te koppelen. Ons kundige personeel helpt daar graag bij! Maar ook als je alleen op ons terras aan het water wilt zitten, of toch liever iets anders drinkt bij je diner, ben je natuurlijk van harte welkom.

Hoe gaat het nu bij Taplokaal Gist?
We zijn 4 dagen per week open voor afhaal. Elke week maken we een driegangenmenu, we hebben heerlijke borrelplanken, we verkopen zelf ingeblikt bier, maar ook wijn, bijzondere flessen bier, glazen, etc. Dit alles helpt ons om de kleine rekeningen te kunnen betalen zolang we dicht zijn. Bovendien is het heel fijn om het contact met onze gasten op deze manier te behouden.
Maar voor het overleven van deze crisis zijn we natuurlijk aangewezen op de overheidssteun. Voor ons is dit samen voldoende om te kunnen overleven tot het moment dat we weer open mogen. Voor veel horecaondernemers, en dus ook voor ons, breekt daarna een spannende tijd aan: dan moeten we gaan kijken of het lukt om alle betalingsachterstanden weg te werken. De belasting en veel vaste lasten zijn vooruit geschoven, maar moeten uiteindelijk wel betaald worden. Afgaande op hoe gezellig en druk het afgelopen zomer was, in combinatie met alle harten onder onze riem die we van onze vaste gasten krijgen, zien we ook dit met vertrouwen tegemoet.

Hoe zit jouw perfecte rondje Rotsoord eruit?
Onbijtje bij Ganspoort, kopje koffie doen bij de kinderboerderij, lunch bij LE:EN of de Watertoren, daarna lekker langs het water zitten met heerlijk bier bij Taplokaal Gist, en daar dan ook gelijk maar dineren, want dat kan daar ook echt goed. Dan naar De Helling voor een leuk concert en dan even afsluiten bij Klein Berlijn of toch stiekem weer naar Gist. Vervolgens overnachten in het nieuwe hotel, want we moeten natuurlijk ook nog langs het Ketelhuis en de Zagerij. En tot slot een mooie fles wijn halen bij Kwestie van Smaak. Of whisky. Of allebei.

Als je voor een dag programmeur was van De Helling, welke act of artiest zou je dan boeken als we weer open mogen?
Omdat ik denk dat bands als Arcade Fire, Elbow, Clapton en zo niet echt realistisch zijn, ga ik voor Spoon. Leuk bandje uit Austin, Texas. Hoewel ik vermoed dat zij De Helling misschien ook al wat te klein vinden. En ik wil graag Judy Blank live zien, ik heb haar ooit horen zingen op een verjaardagsfeestje van een kennis, en sindsdien is ze alleen maar beter geworden geloof ik. En Thijs Boontjes!

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik wil iedereen die ons het afgelopen jaar heeft gesteund enorm bedanken, dat maakt echt een verschil van dag en nacht. En ik wil graag onze collega's op Rotsoord even zeggen dat ik het heel mooi vind hoe er regelmatig gezamenlijk wordt opgetrokken. We hebben er met z'n allen een buurtje van gemaakt om trots op te zijn. Dat lijkt soms bijna vanzelfsprekend, maar het is iets bijzonders.