woensdag 10/03

Rondje Rotsoord: DAAR

In navolging op onze audiotour Rondje Rotsoord, doen we nu een rondje langs onze bevriende ondernemers in de buurt. Hoe gaat het nu met ze, en wie zouden zij graag zien in De Helling als we weer open mogen? In deze tweede editie gaan we in gesprek met Bas Verweij van urban office DAAR.
De eerste editie met Serge van café Klein Berlijn lees je hier terug.

Hey Bas, kan je jouw onderneming kort voorstellen, voor diegenen die DAAR nog niet kennen
DAAR is in de eerste plaats een ruimte waar je gefocust kunt werken. Bijvoorbeeld met een team of met je cursisten door onze hele ruimte te boeken. "Act like you own the place!" Op dagen dat we niet geboekt zijn, is onze ruimte beschikbaar als flexwerkplek. Met een strippenkaart kun je hier halve of hele dagen in alle rust werken. We bieden een ongedwongen collegiale setting voor zelfstandig ondernemers en steeds vaker ook mensen die voor een baas werken en zich thuis toch wat opgesloten voelen. Vooral ’t afgelopen jaar ;-) Ook kun je hier perfect workshops, lezingen, expo’s, luistersessies of filmavondjes organiseren.

En hoe gaat het nu bij DAAR?
We vielen een beetje buiten de boot zowel in positieve als minder positieve zin. We zijn niet verplicht gesloten en kunnen tot op zekere hoogte opereren binnen de gestelde grenzen van 1,5 meter – maar aan het dringende advies om thuis te werken houden we ons natuurlijk niet echt. Wel blijven we ver binnen de gestelde marges. Ik denk dat DAAR het afgelopen jaar een baken van rust en verlichting was, ook al kwam je om de week maar een half dagje werken. Even niet diezelfde 4 muren, even weg van man en kinderen die thuis met hun ziel onder hun armen lopen. Me-time is nog altijd een keuze…

Hoe zit jouw perfecte rondje Rotsoord eruit?
Ik begin de dag uiteraard met een productieve werksessie in mijn eigen Urban Office, in de middag pak ik een biertje op het terras van Klein Berlijn om vervolgens bij LE:EN nog even verder na te borrelen onder de geopende garagedeur. Dan fiets even naar huis via Tafelboom, om een stuk iepen-hout op te halen dat daar nog ligt te drogen en geef nog even een aangereden duif af bij de Vogelopvang in de hoop dat het weer goed komt. Ik hijs mezelf in een avondkostuum, pak eerst even een obscuur bandje mee in NE:EL. Vervolgens loop ik naar De Helling met een groep vrienden – en vrienden van vrienden - om daar afwisselend in de zaal en de foyer te genieten van lijpe muzikanten en DJ’s. Hmm dit lijkt verdacht veel op een willekeurige Le Guess Who? dag, maar dan wel graag aan het begin van de zomer ;-)

Als je voor een dag programmeur was van De Helling, welke act of artiest zou je dan boeken als we weer open mogen?

Afgelopen jaar heb ik Moses Sumney ontdekt. Hij wakkert alles in mij aan: ik wil meteen zelf muziek maken, ik wil meezingen, dansen of zelfs poëzie gaan schrijven. Een geweldige artiest en alles wat hij uitbrengt is geweldig, al heb je misschien wel een paar luistersessies nodig.

Phony Ppl is ook echt een heerlijke feel good neo soul / Hip hop band waar ik erg blij van word en graag eens live wil zien.

En als geboren en getogen rocker moet er natuurlijk ook wat gitaarherrie voorbij komen, de laatste weken luister ik weer veel naar late sixties psychedelic rock, maar die oude heren genieten inmiddels van hun welverdiende pensioen, als ze nog leven. De eerste helft van de laatste plaat van Fontaines D.C. wil ik live horen in De Helling! Lekkere spacey en met een fijne polyritmiek en energie!

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik hoop dat we in 2021 nog iets van een festival-vibe weten te neer te zetten op Rotsoord en samen met de Ruimtemakers en andere ondernemers op Rotsoord eindelijk wat van onze ludieke vergroenings-acties kunnen verwezenlijken. Jaren lang stond het in het teken van plannen maken, nu wordt het tijd deze te gaan uitvoeren! O ja, tot slot nog even: Cancel the curfew! ;-)