vrijdag 08/01

Dé plaat als we weer open gaan

Nu 2021 is aangebroken kijken we reikhalzend uit naar het moment dat we weer echt open mogen. Wat missen we het zo. Ons publiek. De bands. De dj's. De bassen. De lichten. Alles.

Om het wachten wat te verzachten kijken we vanaf deze week elke vrijdag uit naar het moment dat we weer open gaan. Welke plaat moeten we dan als eerste draaien? We vroegen het aan de organisaties die bij ons een clubnacht organiseren. Stuk voor stuk zochten ze een plaat uit die volgens hun als eerste over ons soundsystem zou moeten klinken. Hieronder bundelen we ze allemaal!

030303
Ceephax Acid Crew -- Haliphax (Friend Reunited)

Freek Fabricius van 030303:
"Lijkt me een goeie om de party te promoten. Ik draai hem zelf geregeld in mijn sets en er gebeurt altijd iets op de dansvloer. Daarnaast is Andy al vanaf het begin een vaste waarde op onze feesten en het label. Met zijn pretentieloze, humoristische en zeer aanstekelijke act creëert hij altijd een vrolijke en maffe party vibe, wat wij met 030303 het liefste willen natuurlijk."

30 Something
George Michael - Freedom

"Dit nummer staat letterlijk voor de vrijheid en het afgooien van het corona-juk, zoals het voor George stond voor zijn vrijheid die hij bereikte door solo te doen wat hij wilde doen als muzikant."

80's Verantwoord

The Pointer Sisters - I'm So Excited

"Nadat we het 20-jarig bestaan niet konden vieren zijn we nu super excited dat we de draad weer kunnen oppakken om dit heugelijk feit alsnog te gaan vieren, maar dan met een volwassen jaartal: 21 jaar 80's Verantwoord!"

90's Alternative
Bloodhound Gang - The Bad Touch

DJ Brutus, resident DJ van 90's Alternative:
"Omdat slechte aanrakingen in de jaren '90 mensen juist dichter bij elkaar brachten en Jimmy Pop hiervoor inspirerende instructies geeft, die we dan eindelijk weer kunnen afstoffen."

AB Nights
Mr. Polska - Vlammen

"Onze eerste plaat is Vlammen van Mr. Polska, omdat we als we weer open gaan gelijk maximaal gaan vlammen en geweldige feesten neer gaan zetten."

De Danshal
HoodCelebrityy - Run Di Road

"Deze track heeft de oldskool riddim die bijna iedereen kent, voelt en een keer luidkeels heeft meegezongen. De remix van deze queen is empowerment en is voor iedereen met ♥️ voor De Danshal. Kortom, een tijdloze lekkere schud je billen-track die niet gemist mag worden op een Danshal feestje."

Fabriek.
Tera Kòrá - Lockdown w/ Dave Nunes

"In tijden van livestreams zijn we vanwege auteursrechten genoodzaakt om op zoek te gaan naar producers die originele tracks weten te flippen. Eén van de beste die dat kan is Tera Kòrá, die met Lockdown een geweldige track heeft gemaakt. De vocals zijn van Anderson .Paak, die op creatieve wijze met wordplay zowel over corona als de BLM-protesten zingt. Met Lockdown straks door de speakers van De Helling gaat het voelen alsof alle barrières vervallen en we harder kunnen feesten dan ooit te voren."

FreaX
Strez - Pulsion

"We zijn aardig gek gemaakt door corona en weer willen losgaan, dus een track met een gekmakende melodie en een beat waar je niet op kunt stilstaan is wel op z'n plaats. Overigens gemaakt tijdens corona door iemand die zich ongetwijfeld net zo voelt."

Het Complot
Kirk the Flirt - Changes

"De Helling vroeg ons om een keuze te maken voor dé track die we willen horen als we weer kunnen dansen in de club. Met Het Complot streven we altijd naar een avond vol energie en kwaliteitsmuziek. We proberen de balans te houden tussen de zware techno en electro en de wat lichtere en meer euforische muziek. Deze track is duidelijk onder te brengen bij dat laatste. We hebben dit nummer van een Kirk the Flirt EP gekozen als symbolisch en hopelijk relevant nummer voor het nieuwe jaar.

“Changes” is een simpele combinatie van samples uit drie oudere tracks met wat extra kick. De basis is de klassieke beat van 'Lyn Collins - Think (About It)' die we de laatste jaren steeds meer horen (wij houden ervan!). De piano riff is van 'Jeff Mills – Changes Of Life', en geeft het dat euforische gevoel. En als kers op de taart wordt de acapella van Shiva gebruikt om uiteindelijk te komen tot de climax en het gevoel waar we allemaal naar smachten, Freedom!"

Ignition
Supermerk2 - La Resaka (Control Freak Remix)

"Dit is echt dé dubstep-anthem van het afgelopen jaar. We hadden hem graag vaak gehoord in de clubs."

King Shiloh Sound System
Discyple meet Dubcreator - All Things Possible

"We zouden graaaaag onze eigen release van November 2020 willen draaien, door de lockdown hebben we hem nog niet live kunnen laten knallen!"

PANN 25+
Loreen - Euphoria

"Voor de PANN-vrijwilligers is het unaniem: dé plaat die niet mag ontbreken op ons eerste feest na de lockdown is Euphoria van Loreen. Sinds deze knaller op het Eurovisie Songfestival van 2012 tot winnaar werd bekroond is de track uitgegroeid tot een echte PANN classic, waarvan de eerste klanken bij onze bezoekers steevast voor een (jawel) euforische reactie zorgen. En niet alleen omdat we fan zijn van het Songfestival - maar ook vanwege de vibe en de boodschap van het nummer: tijdens een eeuwigdurende avond samenzijn op een plek waar alles kan, alles mag en alles om liefde draait. En op dit moment extra toepasselijk: het kan vanaf nu alleen maar beter worden. We’re going u-u-u-u-u-up!"

Reload
Commodo - Procession
Sully - Swandive

"Kunnen we niet twee platen kiezen? Procession als eerste plaat. Die willen we oprecht graag horen over de subs van De Helling. Swandive als laatste plaat. Die is zó ontzettend goed en echt de sound van nu. Deze twee samen geeft ook wel een beetje het spectrum weer van waar we met Reload tussen navigeren."

Rolling in the Deep
Skeptical - Duck Soup

"Duck Soup is dé deep drum & bass plaat voor als de clubs weer open gaan. Door zich minimaal te houden vangt hij de essentie van het genre perfect, maar tegelijkertijd is het nummer zeer dansbaar en klapt het harder dan de viruswappies buiten het kamertje van premier Rutte!"

Slapen kan altijd nog
Nirvana - Smells Like Teen Spirit

"Direct knallen, dat hebben we wel verdiend na een jaar van ’stilzitten’."

The Funky Cat
Geck-o ft. Erika - Together We Build The Future

"Tijdens de eerste lockdown zijn Geck-o en Erika de studio in gedoken om twee toepasselijke tracks te maken. De eerste omhelst de donkere angst voor corona, met de tweede track als positieve tegenhanger: 'Together We Build The Future', hèt anthem voor The Funky Cat als de clubs weer open gaan! Een hoopvol stukje futuristische muziek dat een kans ziet in de huidige staat van de wereld, een kans om belangrijke zaken te veranderen en samen een mooiere toekomst op te bouwen. Een kans om fijn te verbinden en maximaal te genieten, vrij te spelen en uitbundig te dansen. Wanneer The Funky Cat de deuren weer mag openen, dat weten we nog niet. Maar zodra dat kan, is dit de eerste plaat die om je oren vliegt!"

TRI poloski
BLYATSQUAD & Hard Liner & Ley O'Lantern - PSYCH_O (feat. TRI poloski)

"Waarom? Omdat we helemaal psycho gaan als er weer gefeest mag worden op TRI poloski."

Zeroes Alternative
Jaya The Cat - Closing Time

"Als de wereld helemaal op z'n kop staat, is het logisch om de avond te beginnen met het laatste nummer."

Familiar Music
Peggy Lee - Fever (Stavroz Remix)

"Moeilijk, zoveel keus, zoveel platen die we zouden willen draaien! Maar deze is misschien wel leuk om te posten 🙂."