woensdag 16/12

Ken je Edwin al?

Vanaf dit seizoen stellen we eens in de zo veel tijd vijf vragen aan iemand die nauw betrokken is bij De Helling, met deze week hoofd techniek/facilitair Edwin.

Wie ben je?
Edwin, maar meestal Ed. Sinds eind 2011 werk ik bij De Helling als hoofd Techniek & Facilitair. Daarvoor heb ik gewerkt als geluidtechnicus voor de OG245 en diverse bands & festivals. Ik houd me veel bezig met muziek maken. Alleen of samen met anderen. Wat niet is gaat nog komen.

Wat doe je (nu)?
Momenteel ben ik hoofdzakelijk bezig met een interne verbouwing op De Helling. We zijn met een grote verduurzamingsslag bezig. We plaatsen samen met de gemeente onder andere zonnepanelen, warmtepompen en een klimaatplafond. Het doel is het eerste volledig groene en energieneutrale podium van Nederland te worden. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde en vergt veel tijd en aandacht. Het podium moet eruit en het dak ligt eraf. Ondanks het feit dat we zo goed als gesloten zijn hebben we het behoorlijk druk.

Welk concert of dansnacht van De Helling mis je het meest?
Qua dansnacht mis ik King Shiloh het meest (check Healing of the Nations via Facebook). Ogen dicht, dreun onder je voeten, te laat naar huis.

In live muziek mis ik nu echt alles. Ik heb geen echte voorkeur qua muziekstijlen. Als de intentie waarmee iets wordt gebracht goed voelt en er een connectie is met het publiek, is er verder niets meer nodig.

Wat wil je straks als eerste in De Helling zien als we weer los mogen gaan?
Ik zou graag Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs weer willen zien. Ze waren een paar jaar geleden tijdens Le Guess Who? bij ons. Om 04:00 ’s nachts omvergeblazen worden door een orkaan van sonische energie, heerlijk :) Daarnaast ook heel graag Lee Ranaldo – van uitstel kwam afstel. Ik verwacht als we weer los mogen we dat in eerste instantie gaan doen met lokale acts. The Sweet Release of Death? De Wolff? Raketkanon (zouden Belgen de grens over mogen?). Misschien wil Daryll-Ann nog een keer op ons podium aantreden?
Mezelf? Ik kan en wil niet kiezen : )

Heb je nog tips om de winter door te komen?
Leer een instrument bespelen. Ook als je denkt dat je geen talent hebt.
Ga wandelen. Ook als het regent.