woensdag 02/12

Ken je Lévi al?

Vanaf dit seizoen stellen we eens in de zo veel tijd vijf vragen aan iemand die nauw betrokken is bij De Helling met deze week dance programmeur Lévi.

Wie ben je?
Ik ben Lévi, sinds 2016 verantwoordelijk voor alle clubavonden in De Helling. In het verleden draaide ik zelf veel en organiseerde ik mijn eigen feesten, onder andere in De Helling en Ekko. Ook was ik verantwoordelijk voor het programma van Stranded FM. Tegenwoordige programmeer ik naast De Helling ook voor de Melkweg in Amsterdam. Maar nu dus even niet.

Wat doe je (nu)?
Nu het er naar uitziet dat we ook in 2021 voorlopig nog even niet normaal open gaan en al helemaal geen clubavonden zullen organiseren, staat deze periode voor mij een beetje in het teken van bezinning. Hoe gaat de wereld er de komende maanden en jaren uitzien? Wat betekent dat voor ons podium en het nachtleven? Hoe gaan we straks weer open? Wat gaan we dan doen?

Daarnaast ben ik samen met mijn collega’s aan het nadenken over wat we de komende periode wél kunnen doen. Voor nu is dat nog erg beperkt, met maximaal 30 mensen op een stoel, zonder de mogelijkheid ze een drankje aan te bieden. Maar tussen nu en het moment dat we echt weer normaal open gaan zitten waarschijnlijk nog een hoop tussenstappen. Hoe gaan we invulling geven aan de mogelijkheden die er dan ontstaan? We hebben al een paar mooie ideeën. Wordt vervolgd!

Welk concert of dansnacht van De Helling mis je het meest?
Zonder twijfel een avond met bassey sounds, zoals bijvoorbeeld Reload, King Shiloh of Rolling in the Deep. De donkere dansavonden op het scherpst van de snede waar het soundsystem van De Helling tot zijn recht komt. Reload zou dit najaar toevallig haar vijfjarig bestaan vieren met wat mij betreft twee hele toffe boekingen. Ook keek ik uit naar het vijftienjarig bestaan van 030303, met een line-up om u tegen te zeggen. Beide zullen nog even geduld moeten hebben…

Wat wil je straks als eerste in De Helling zien als we weer los mogen gaan?
Niet zo zeer zien, maar voelen! Zie mijn antwoord op de vorige vraag, haha.

Heb je nog tips om de winter door te komen?
Pfoe! Ik kijk zelf wel uit naar de feestdagen, wanneer ik met een klein groepje directe familie en goede vrienden in een hutje op de hei ga zitten, mits de corona-maatregelen dat toelaten. Lekker koken, goeie wijn drinken, wandelen en spelletjes spelen. Kneuterig! Sowieso raad ik iedereen aan om zo vaak als je kan de natuur in te gaan. We zijn in onze stad gezegend met prachtige natuurgebieden in de omgeving. Die zijn nog even mooi als voordat de pandemie uitbrak!