woensdag 18/11

Ken je Joep al?

Vanaf dit seizoen stellen we eens in de zo veel tijd vijf vragen aan iemand die nauw betrokken is bij De Helling. Programmeur Joep trapt af.

Wie ben je?
Joep, sinds najaar 2019 als programmeur bij De Helling verantwoordelijk voor de concerten.

Wat doe je (nu)?
Ik werk aan de concertplanning voor 2021, als we weer hopelijk weer in een volle zaal mogen staan, en ik probeer op korte termijn binnen alle beperkingen shows te regelen, de komende tijd voor maximaal 30 bezoekers. Naast mijn werk bij De Helling ben ik betrokken bij Wanderlöss, een nieuw initiatief in Zuid-Limburg. ‘Wandelen over het scherpst van de snede, langs rake kunst, literatuur en muziek’. De eerste editie in oktober hebben we helaas moeten verzetten naar 2021.

Welk concert of dansnacht van De Helling mis je het meest?
Mijn favoriete show van de laatste jaren was zonder twijfel Idles, geweldig ook dat deze fenomenale live band na twee keer Ekko vorig jaar de stap naar De Helling maakte in plaats van de echt grote zalen die ze toen ook al een heel eind konden vullen.

Wat wil je straks als eerste in De Helling zien als we weer los mogen gaan?
Te veel om op te noemen! Jehnny Beth, de zangeres van Savages heeft een hele toffe solo plaat gemaakt dit jaar en waar ik ook heel benieuwd ben is Mrs. Piss, een nieuw project van Chelsea Wolfe. En omdat het niet altijd los hoeft te gaan: ik luister nu de opvallend jazzy nieuwe track ‘Robber’ van The Weather Station.

Heb je nog tips om de winter door te komen?
Volgens mij heeft iedereen de serie al gekeken, maar ik moet hier de The Queen’s Gambit noemen: prachtig vormgegeven drama over een schaak wonderkind met trouwens ook een geweldige soundtrack.