donderdag 09/07

Vacature: Hoofdproducent (24 uur)

De Helling is een Utrechts (pop)podium waar bezoekers en makers authentieke ervaringen kunnen beleven en creëren. Vanuit de overtuiging dat muziek en cultuur breed toegankelijk moeten zijn, bieden we een divers en laagdrempelig programma voor bezoekers uit Utrecht en ver daarbuiten. De Helling zoekt een ervaren hoofdproducent voor 24 uur per week.  


Als hoofdproducent zorg jij ervoor dat al onze evenementen op rolletjes lopen. Van uitverkocht concert tot broeierige dansnacht, van een EP-release in ons café tot festival, van indiefolk tot mumblerap en van doommetal tot neurofunk. Je bent eindverantwoordelijk voor het gehele productieproces en legt verantwoording af aan de directie. Je hebt een proactieve houding en bent in staat uit te zoomen. Je ziet het grotere geheel en gaat niet simpelweg van productie naar productie.

Naast je managementtaken als hoofdproducent ben je ook zelf verantwoordelijk voor het produceren van het merendeel van onze evenementen en zorg je voor de vertaalslag van boeking naar uitvoering. Je hebt zodoende zowel een coördinerende als een uitvoerende rol. Het vertalen van grote hoeveelheden informatie naar een gestroomlijnde productie is je tweede natuur. Je houdt moeiteloos hoofd- en bijzaken uit elkaar. Bovendien heb je feeling en affiniteit met zowel livemuziek als dance.

Je onderhoudt nauw contact met onze stagecrew en leveranciers, boekingskantoren, artiesten en copromoters. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van budgetten, het maken van crewplanningen, transport, overnachting en catering van en voor artiesten en crew, en kijkt regelmatig zelf mee op de vloer om te monitoren of producties goed tot hun recht komen. Daarnaast ben je ook rechtstreeks aanspreekpunt voor zakelijke verhuur en educatie.

Je bent stressbestendig, kan goed onder tijdsdruk werken en beheerst de juiste terminologie binnen het vakgebied. Ook ben je in staat om knelpunten te signaleren en kan je proactief meedenken over oplossingen. Tot slot beschik je over een breed netwerk en ken je je weg binnen de lokale en (inter)nationale muziekscene.

Verder zoeken we iemand die:

- minimaal 3 jaar werkervaring heeft in een vergelijkbare functie;

- de hoge productionele kwaliteit waar De Helling om bekend staat kan bewaken;

- verantwoordelijkheid kan dragen voor het efficiënt en effectief laten verlopen van alle producties van De Helling,op zowel organisatorisch en financieel vlak;

- een sterke en innovatieve sparringpartner is voor en proactief meedenkt met de afdeling programma;

- ruime kennis heeft van podiumtechniek en goed kan schakelen met de afdeling facilitair;

- beschikt over een groot probleemoplossend vermogen en meer dan één zet vooruit kan denken;

- communicatief vaardig is;

- goede beheersing heeft van zowel Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift;

- minimaal HBO werk- en denkniveau heeft;

- een voor deze functie relevante opleiding heeft afgerond;

- geen 9 tot 5 mentaliteit heeft en dus regelmatig aanwezig is tijdens producties die veelal ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend plaatsvinden;

- affiniteit heeft met De Helling, haar programma en de Utrechtse culturele sector;

- in Utrecht of directe omgeving woont.

Wanneer je het team van De Helling komt versterken bieden wij je:

- samenwerking binnen een hecht en kleinschalig team in een informele maar professionele werksfeer;

- de beschikking over brede poule met een zelfstandige en professionele stagecrew;

- een ruime mate van zelfstandigheid;

- een diverse programmering waar jij je productionele hart op los kan laten;

- inschaling en arbeidsvoorwaarden conform CAO Nederlandse Poppodia en -Festivals, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Enthousiast? Stuur vóór maandag 10 augustus je motivatie en cv naar vacatures@dehelling.nl. Ook voor vragen of meer informatie kan je hier terecht. We kijken uit naar je reactie!

(Foto: Kaka Lee)