woensdag 27/03

Joep Smeets nieuwe programmeur De Helling

De Helling beleeft groeispurt en verwelkomt ook nieuwe gezichten op educatie & participatie en lokaal programma.


Joep Smeets start per 1 september als nieuwe programmeur bij het Utrechtse podium De Helling. Smeets is momenteel werkzaam als programmeur bij 013 in Tilburg. Naast Smeets versterkt De Helling zich met zowel een programmeur educatie & participatie als een programmeur voor haar café en Rotsoord en zet zo een grote stap in haar ontwikkeling.

Smeets: “Ik kijk ernaar uit om te beginnen bij De Helling, een podium waar ik door de jaren heen meerdere van mijn favoriete artiesten heb gezien en nieuwe ontdekkingen heb gedaan. Het onafhankelijke, eigenzinnige profiel van De Helling ligt mij goed en ik ben heel enthousiast over de kansen die er in de wijk Rotsoord liggen voor nieuwe festivals en culturele initiatieven. Dat ik nu weer aan de slag kan in mijn eigen woonplaats Utrecht, is helemaal fantastisch.”

Met de komst van Smeets profileert De Helling zich nog steviger binnen het lokale en nationale culturele landschap.

Naast de aanstelling van Smeets verwelkomt De Helling tevens Claudia van Swelm en Joost Hengeveld. Van Swelm richt zich op educatie en projecten met een maatschappelijk karakter. Hengeveld ontfermt zich als programmeur café en lokaal programma over het gratis woensdagavondprogramma OPEN en op samenwerkingen met lokale initiatieven.

De Helling maakt de laatste jaren, sinds haar verzelfstandiging in 2014, een sterke ontwikkeling door en heeft met deze drie aanwinsten meer slagkracht om haar vernieuwde doelstellingen te verwezenlijken. In 2018 vierde het podium nog haar vijftienjarig jubileum. In dat jubileumjaar lanceerde De Helling nieuwe succesvolle initiatieven zoals OPEN en HE:LEEN festival en ontpopt zich daarmee als culturele voortrekker binnen de wijk Rotsoord in Utrecht Zuid.

 

(Foto: Maan Limburg)