woensdag 06/03

Vacature: Voorzitter bestuur

Stichting De Helling Utrecht zoekt een ervaren en enthousiaste bestuursvoorzitter (onbezoldigd). 

Wat vragen we?
Je hebt vanzelfsprekend affiniteit met cultuur, met name popmuziek. Daarnaast heb je een goed netwerk in Utrecht op cultureel, bestuurlijk, ambtelijk en zakelijk terrein, ben je een goede sparringpartner voor de directeur en kan je het verhaal van De Helling aan iedereen – van journalist en wethouder tot buurtbewoner en bezoeker– goed vertellen. Je bent bereid om elke zes weken een vergadering te leiden waarin je, samen met vijf bestuursleden en de directeur, meewerkt aan de toekomst van De Helling. Ook kan je, wanneer dit nodig is, tijd vrijmaken om als ambassadeur van De Helling naar buiten te treden. Je bent integer, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en woont bij voorkeur in Utrecht.

Wat bieden we?
De functie is onbezoldigd. De Helling is echter een podium dat volop in ontwikkeling is. Bovendien bevindt De Helling zich op Rotsoord, een gebied dat de laatste jaren een transformatie heeft ondergaan tot een van dé culturele hotspots van Utrecht. Je krijgt dus een kans mede vorm te geven aan de toekomst van De Helling op een uniek moment in haar geschiedenis.

Daarnaast doe je bestuurservaring op in de culturele sector of breidt deze ervaring verder uit. Je krijgt een goede mogelijkheid je netwerk in Utrecht én de wereld van de popmuziek te vergroten, je maakt onderdeel uit van een zeer prettig bestuur en je kan evenementen in De Helling natuurlijk gratis bezoeken.

Over De Helling
De Helling is een podium waar bezoekers en makers authentieke ervaringen kunnen beleven en creëren. Vanuit de overtuiging dat muziek en cultuur breed toegankelijk moeten zijn, biedt De Helling een divers en laagdrempelig programma voor bezoekers uit Utrecht en ver daarbuiten. Daarnaast is De Helling een benaderbare organisatie die open staat voor nieuwe initiatieven en ideeën, ruimte biedt aan talent op en achter het podium en daarin ook zelf actief de verbinding zoekt. Dit doet zij onder meer door voor en met buurtbewoners en de lokale community programma’s te ontwikkelen voor een brede doelgroep.

Heb je belangstelling?
Stuur voor zondag 7 april je cv en een korte motivatie waarom jij onze nieuwe bestuursvoorzitter moet worden naar ron@dehelling.nl o.v.v. “Voorzitter”.

Heb je vragen, neem contact op met Ron van der Meer (directeur) via bovenstaand e-mailadres of 06 29 53 80 63, of Liesbeth van Batenburg (secretaris) via 06 54 21 83 43.

 

Foto: Kaka Lee