15 jaar De Helling Jubileumweekend!

vrijdag 29 jun

De Helling viert haar 15-jarig bestaan met optredens van Rico & Sticks, Vive la Fête, Canshaker Pi, Mozes And The Firstborn, Afterpartees, Aphrodite en 90’s Alternative. Het jubileumweekend vindt plaats van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 oktober 2018.

Sinds De Helling in 2003 haar deuren opende heeft menig act memorabele optredens gegeven in het poppodium. Geheel in die traditie viert De Helling haar 15-jarig jubileum met een divers programma.

PROGRAMMA 

Het jubileumweekend wordt op donderdag afgetrapt door de drie opwindendste Nederlandse rockbands van nu: Canshaker Pi, Mozes And The Firstborn en Afterpartees. Het Vlaamse electrorockduo Vive La Fête is de ideale band om de vrijdagvond van het feestweekend te vullen, al was het maar omdat ze ook tijdens het openingsweekend van De Helling in 2003 speelden. Vrijdagnacht is het de beurt aan niemand minder dan jungle en drum & bass-legende Aphrodite. Op zaterdag verwelkomt De Helling Hiphopveteranen Rico & Sticks, nadat ze afgelopen jaar werkelijk alle grote zalen en festivals in Nederland hebben platgespeeld. Nu dus in een intieme setting! Aansluitend volgt de Hiphop editie van een van langstlopende dansnachten van De Helling; 90's Alternative.

TOEKOMST

De Helling grijpt het jubileum tevens aan om met een frisse blik naar de toekomst te kijken en heeft nog veel meer in petto vanaf het najaar. Zo wordt de foyer vernieuwd en zullen hier later in het seizoen gratis programma’s plaatsvinden op de woensdagavonden. De directe omgeving van De Helling, het rauwe en hippe Rotsoord, is bovendien volop in beweging en bloeit op tot een van de meest levendige creatieve hotspots van Utrecht. De Helling gaat de samenwerking aan met gelijkgestemde lokale ondernemers om de wijk nog aantrekkelijker te maken. Meer nieuws hierover volgt rond het jubileumweekend.

TICKETS

Donderdag 18 oktober
Concert: Canshaker Pi, Mozes and the Firstborn & Afterpartees

Vrijdag 19 oktober
Concert: Vive la Fête
Dansnacht: Aphrodite 

Zaterdag 20 oktober
Concert: Rico & Sticks
Dansnacht: 90’s Alternative (Hiphop Edition)