• Datum: zo 22/05/2022
  • Open: 19:30 uur
  • Aanvang: 20:15 uur
  • VVK: € 18,-

Prijzen inclusief servicekosten.

zondag 22/05

Dawn Brothers + Elephant

Twee Nederlandse roots/indie acts op een presenteerblaadje

Wie zei dat rootsmuziek nooit vernieuwend kan zijn? De Rotterdamse rootsrockband Dawn Brothers omarmt een authentieke benadering in hun muziek, terwijl deze spelers stevig gefocust zijn op het heden en de toekomst. Geïnspireerd door klassiekers als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding. Gouden melodieën en ijzersterk samenspel vormen het onwrikbare fundament van de band en met hun zangharmonieën knallen ze zo het glazuur van je tanden. Geen gimmick, show of schtick: de Dawn Brothers zijn het dichtst mogelijk bij de real deal.

In de zomer van 2020 namen ze een konvooi vol apparatuur mee naar een villa in Frankrijk, midden in de natuur en vergezeld door een zwembad en een grote keuken. De perfecte plek voor vier dudes om een aantal mooie liedjes op te nemen. Het album is door henzelf opgenomen en geproduceerd en op deze vierde release hebben ze het vak van songwriting naar een nieuw niveau getild. Dusk is een album dat staat voor vier jaar broederschap en vriendschap, de pieken en dalen

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de vierkoppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool.

Nu ook live shows weer mogelijk zijn, is Elephant te zien als voorprogramma van DeWolff en Dawn Brothers. Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe roots/indie band die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren.

Ook leuk:

Naar de volledige agenda