• Datum: za 28/05/2022
  • Open: 19:30 uur
  • Aanvang: 20:00 uur
  • VVK: € 20,-

Prijzen inclusief servicekosten.

zaterdag 28/05

Space Is The Place

Is This Cumbia?! | Los Piranas + Bacchanalia + Ibelisse Guardia Ferraguti + Cactus Truck

Space Is The Place: een avond vol avontuurlijke muziek met focus op jazz en improvisatie en met ruimte voor punk, electronica en niet-westerse muziek. Vooraf waren ze actief in Amsterdam (De Ruimte, Paradiso) en nu maken ze een uitstapje naar De Helling! Sinds een aantal jaren raken cumbiaritmes meer verweven in verschillende jazz- en popculturen. Het knotsgekke trio Los Pirañas uit Colombia geeft een eigen draai aan de cumbia met stuiterende ritmes. Het Amsterdamse sextet Bacchanalia mept een reeks Latijns-Amerikaanse stijlen een uppercut. Verder wordt de zinderende avond afgemaakt door de pure, rauwe energie van Cactus Truck en door het betoverende, spetterende totaaloptreden van Ibelisse Guardia Ferragutti.

Los Pirañas
Psychedelische muziek in een mix van champeta, afrobeat, rock en cumbia. Optredens van deze opgefokte band uit Bogota zijn regelrechte energiebommen. Stilzitten is onmogelijk.

Bacchanalia
Opzwepende band, die met betoverende Spaans-Afrikaanse ritmes en rauwe explosieve klanken van sax, gitaar en percussie iedere zaal op z’n kop zet.

Cactus Truck
Rauw trio met een no-prisoners, high-energy vorm van free jazz, die sterk beïnvloed is door Albert Ayler en Peter Brötzmann.

Ibelisse Guardia Ferragutti
Optredens van deze totaalkunstenares verrassen zonder enige uitzondering. Met haar zang en creatief vermogen bestrijkt ze de afstand van haar geboortegrond (Bolivia) tot haar huidige stek, Amsterdam. 

Ook leuk:

Naar de volledige agenda