• Datum: za 11/12/2021
  • Open: 12:30 uur
  • Aanvang: 13:00 uur
  • VVK: € 10,-

Prijzen inclusief servicekosten.

zaterdag 11/12

Perfect Indie Disco XL: Steve French & Nagasaki Swim

Coronatoegangsbewijs nodig | EKKO in De Helling

Een eindejaarstraditie vol muziektrivia, nieuw talent, conferences en afdansen.

Inmiddels is het een EKKO-traditie: allereerst St. Paul die aan het einde van het jaar de Rubik’s Cube onder de popquizzen in elkaar zet met met oog voor detail, vindingrijkheid en een vat vol trivia. Dit jaar schuift componiste Sarah Neutkens ook aan voor vertolkingen en vragen. Dan is er nog een vlijmscherpe filering van het poplandschap door de gebroeders Nellen in hun oudejaarsconference als een soort Ricky Gervais op de Emmy’s met een zachte g. Na optredens van talent van eigen (en Zuiderbuurse!) bodem is de eer aan de mixmaster mc himself om de avond extra glimmend en glanzend af te sluiten met scherpe selecties en indie-dansvloervullers. Oi with the poedersuiker already!

Steve French
Helaas gaat het optreden van The Haunted Youth niet door vanwege een aantal coronabesmettingen rond de band. Gelukkig hebben we snel kunnen doorschakelen en wordt de vrijgekomen plek ingenomen door Steve French. De groep rond Cees Paris is een van de meest ondergewaardeerde bands uit de scene rond Personal Trainer en Canshaker Pi. Hun melancholische indierock doet denken aan Car Seat Headrest, (Sandy) Alex G en - vooruit - The Strokes.

Nagasaki Swim
Jasper Boogaard bezingt op eerste album The Mirror het leven in twee steden: Rotterdam als thuishonk, Philadelphia als muzikaal bedevaartsoord. Bij het noemen van die laatste stad zijn vergelijkingen met Hop Along, Alex G en Modern Baseball niet ver weg, zeker niet nadat Jasper meedraaide als audio engineer in de befaamde Headroom Studios - daar waar bovengenoemden ook hun mijlpalen opnamen. Zo vormen heimwee naar zijn tijd in de VS en relativering daarvan de basis van acht dromerige indierock-tracks met hints naar folk, country, emo en ambient. Nu vertaalt Jasper zijn debuut onder de noemer Nagasaki Swim van thuisstudio naar festivalpodium met een liveband, waarin niet alleen de nostalgische gevoelens, maar ook de verfijnde melodieën en gedetailleerde arrangementen van tracks als Company en The Water terugkomen.

Om dit programma te bezoeken heb je naast een ticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Ook leuk:

Naar de volledige agenda