• Datum: zo 30/01/2022
  • Open: 12:00 uur
  • Aanvang: 13:00 uur
  • VVK: € 15,-

Prijzen inclusief servicekosten.

zondag 30/01

The Kulture of Hype&Hope

Coronatoegangsbewijs nodig | powered by DOX

The Kulture of Hype&Hope is terug! Giovani Vreede en Marsha Webster organiseren in samenwerking met DOX één van de grootste hiphop events van Nederland. In een eenmalige 1vs1 hiphop battle wordt er gestreden om de prijzenpot van € 300,-. Als vanouds is de sfeer Hype en de boodschap Hope. Op zoek naar een adrenalineshot waar je verschillende culturen en stijlen kunt proeven? Stap in de warme en energieke hiphop community van The Kulture of Hype&Hope dat staat voor: peace, love, unity and having fun.

In verband met de maatregelen rondom COVID-19 zal er op 30 januari 2022 een eenmalige top 32 plaatsvinden. Een 1vs1 hiphop battle waarin meerdere dansers de kans hebben om door de preselectie te komen én de ervaring van een groot toernooi te proeven. De jury bestaat tijdens deze speciale editie uit Luciano (NL), Mosey (FR) en Baloo (BE). DJ Hmlss zorgt voor de grooves en host Shaggy en Riquel neemt je deze dag mee van de ene naar de andere battle. Locatie? De Helling in Utrecht! Waarin we nog meer ruimte hebben voor publiek en The Kulture of Hype&Hope nog verder kan uitgroeien.

Meedoen aan de hiphop battle op zondag 30 januari? Dat kan! Schrijf je in via deze link. Vergeet na je inschrijving geen ticket te kopen voor deelname om zeker te zijn van een plek in de voorronde. Meedoen is natuurlijk niet verplicht, als toeschouwer ben je ook meer dan welkom!

To participate the preselection, register here. Don’t forget to buy your participation ticket as well.


The Kulture of Hype&Hope staat voor het delen van mooie momenten met elkaar, de liefde voor dans en de aandacht voor elkaars talent.” - Organisator en initiatiefnemer Giovani Vreede.

The Kulture of Hype&Hope battles
The Kulture of Hype&Hope is één van de grootste hiphop dans evenementen ter wereld. Dansers over de hele wereld komen naar Utrecht om tegen elkaar te battlen in een danscompetitie. In 4 voorrondes, verspreid over een heel jaar strijden dansers in verschillende categorieën om de eerste plek waar per editie een andere dansstijl wordt uitgelicht. In juli is altijd de grote finale. Het is geen wedstrijd in klassieke zin, maar een manier om de liefde voor de dans en de hiphopcultuur te vieren. Door middel van een puntensysteem worden de dansers gedurende de edities in een klassement gezet. Aan het einde van het seizoen vindt de finale plaats tijdens een speciale editie. De dansers in de top 8 sluiten daarmee het Kulture of Hype&Hope seizoen af, met een echte Kulture of Hype&Hope winnaar.

Om dit programma te bezoeken hebben bezoekers vanaf 13 jaar naast een ticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Naar de volledige agenda