• Datum: zo 26/09/2021
  • Open: 20:00 uur
  • Aanvang: 20:30 uur
  • VVK: € 7,-

Prijzen inclusief servicekosten.

zondag 26/09

Nederlands Film Festival in de wijk

Coronatoegangsbewijs nodig

Om dit programma te bezoeken heb je naast een ticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Het Nederlands Film Festival komt naar je toe! Op zondag 26 september is een uitgebreid kortefilmprogramma in De Helling, met aansluitend Q&A’s.

De films:
The Stroke
Handgetekende korte animatiefilm waarbij de muziek voor deze videoclip werd geïmproviseerd door de Londense jazzband Ill Considered, in spontane reactie op de beelden van beeldend kunstenaar Vincent de Boer.

Jordan en Joop
Een tragikomisch portret van twee Amsterdamse broers die een carrière in de volksmuziek ambiëren. Jordan zingt, Joop schrijft.

Maysa
Kort drama waarin een stoer tienermeisje zich verhoudt tot de door hiphop beïnvloede jongerencultuur waarbinnen ze opgroeit. Hoe houd je je als jonge vrouw staande in een door mannen gedomineerde wereld?

Pilar
Handgeschilderde animatie over een wereld waar de vrije natuur de strijd met de mensheid lijkt te winnen. In deze postapocalyptische setting ontdekt een vrouw haar innerlijke wilde dier.

De Kinderen van Møkum, en ik
Korte documentaire over een groep idealistische vrienden in Amsterdamse kraakpanden. Als het krakerscollectief uit elkaar valt, besluit de filmmaker de krakers met haar teleurstelling te confronteren.


Over NFF in de wijk

Het Nederlands Film Festival duikt ook op buiten de Utrechtse binnenstad. Van concertzaal tot buurthuis, van Zuilen tot aan Lunetten. Buitenbioscoop, kortefilmprogramma’s en filmdiners. Ontdek hier wat er dit jaar op de verschillende locaties is te zien en te doen!

Naar de volledige agenda