• Datum: vr 10/09/2021
  • Open: 20:00 uur
  • Aanvang: 20:30 uur
  • VVK: € 17,50

Prijzen inclusief servicekosten.

vrijdag 10/09

Gaudeamus 2021: Digital Identities

SLAGWERK DEN HAAG & ZENO VAN DEN BROEK + GABRIEL PAIUK & ARNE DEFORCE & SEBASTIÁN DIAZ MORALES + AMET

Festival for young music pioneers

Gaudeamus verkent ieder jaar alle uithoeken van Utrecht, waaronder dit jaar enkele gebieden van Utrecht die in de afgelopen jaren een flinke transformatie hebben ondergaan. Waar podium De Helling zich tien jaar geleden nog in een industrieel niemandsland bevond, is het nu omgeven door een bloeiend cultureel leven. Gaudeamus strijkt er dit jaar neer voor een avond waarin de driehoek technologie, mens en identiteit centraal staat.

Slagwerk Den Haag & Zeno van den Broek
Vier slagwerkers, gemodificeerde bassdrums en verschillende drumrobots onderzoeken de relatie tussen mens en machine in het transdisciplinaire werk Ma(n|chine) van Zeno van den Broek. In de karakteristieke uitgebeende, maar intense minimalistische visuele en muzikale stijl van deze veelgeprezen maker gaan performers uit het digitale domein een dialoog aan met die van vlees en bloed.

Sound Theory (The Clouds)
Componist en geluidskunstenaar Gabriel Paiuk won de Gaudeamus Award in 2006 met zijn geluidsinstallatie Res Extensa – de eerste keer dat de Award werd gewonnen met een geluidsinstallatie. Nu keert hij samen met visuele kunstenaar Sebastián Diaz Morales en cellist Arne Deforce terug voor de première van Sound Theory (The Clouds), een audiovisuele performance met de motorkap open. Ervaar hoe geluid gemanipuleerd kan worden en hoe fictie toetreedt tot de daad van luisteren.

A.M.E.T.
Geluidskunstenaar Elsa M’Bala alias A.M.E.T. werd geboren in Kameroen en woont en werkt momenteel in Berlijn. Haar werk is een hybride van traditionele Afrikaanse muziek, journalistiek, schurende elektronica en field recordings. Een nieuwsgierige en rücksichtslose verkenning van ras, gender, spiritualiteit en muzikale en andere vooroordelen.

Ook leuk:

Naar de volledige agenda