• Datum: za 04/09/2021
  • Open: 14:00 uur
  • Aanvang: 14:00 uur

Prijzen inclusief servicekosten.

zaterdag 04/09

HE:LEEN

Expeditie Rotsoord

HE:LEEN is terug met Expeditie Rotsoord!

Yes, we gaan ervoor! Op zaterdag 4 september wordt Rotsoord weer omgetoverd tot festivalterrein, met een hoop muziek, kunst en cultuur én avontuur, ontdekking en verwondering op zowel vertrouwde als ongebruikelijke plekken in de wijk.

We hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten en vertellen je daar graag meer over. Zoals je kan zien is HE:LEEN ten eerste voorzien van een visuele make-over waar we ont-zet-tend blij mee zijn 💫. Daarnaast is het festival verder doorontwikkeld en komen we dit jaar met een (deels) vernieuwde opzet. Vandaar ook voor het eerst onze eigen festivalwebsite waar we je in alle geuren en kleuren kunnen vertellen over onze plannen.

De eerste vernieuwing is een bomvol muziekprogramma in de avonduren. We noemen het HE:LEEN+, een extraatje voor de échte muziekliefhebber. Hiervoor verkopen we voor het eerst tickets; voor slechts 15 euro krijg je een passe-partout voor De Helling en LE:EN. Daar krijg je een uitgebreid programma met zes optredens van bekende acts voor terug. Geen geld, al zeggen we het zelf. We zijn heel blij met de eerste namen: Maurino, Queen’s Pleasure en Fleur! Op heleenfestival.nl vind je alle info over de acts. Op vrijdag 18 juni om 10:00 start de kaartverkoop voor HE:LEEN+.

Het programma overdag blijft gratis toegankelijk en wordt uitgebreid met een wijkpodium. Hiermee krijgt lokaal talent uit Rotsoord en omgeving een prominente plek op het festival. Onmisbaar om de missie — Rotsoord sterker op de kaart zetten — te volbrengen.

Verder blijft Expeditie Rotsoord zoals je van ons gewend bent, maar dan natuurlijk nog beter. HE:LEEN stuurt je op culturele ontdekkingstocht door een van de nieuwste en meest bruisende wijken van Utrecht. Met een hoop upcoming en veelbelovende acts en artiesten, pop-up podia, heerlijk eten en drinken, kunst, workshops, kinderprogramma, unieke samenwerkingen en meer. En dat alles te midden van het rauwe en industriële maar tegelijk ook moderne en gelikte Rotsoord.

Locaties waar het festival dit jaar plaatsvindt — naast De Helling, LE:EN en de openbare ruimte op Rotsoord — zijn Klein Berlijn, Taplokaal Gist, DAAR, Kwestie van Smaak, Camping Ganspoort, WT Urban Kitchen, HKU Pastoe Fabriek, Tafelboom en Kinderboerderij Nieuw-Rotsoord. Bovendien grijpt LE:EN de gelegenheid aan om haar nieuwe industriële ruimte The Drain in te zetten als locatie, en opent De Helling overdag weer de deuren van haar Loading Dock met een extra pop-up podium en bar.

Check ook de fonkelnieuwe website www.heleenfestival.nl

Naar de volledige agenda