• Datum: wo 30/09/2020
  • Open: 19:30 uur
  • Aanvang: 20:15 uur
  • VVK: € 5,-

Prijzen inclusief servicekosten.

woensdag 30/09

Nederlands Film Festival → Op De Kop van Rotsoord

NFF In De Wijken

Met het programma NFF In De Wijken manifesteert het Nederlands Film Festival zich nadrukkelijk buiten het centrum en dit kader zal er ook dit jaar in De Helling een programma met korte films vertoond worden

Op De Kop Van Rotsoord is ons coronaproof programma. Voor deze avond koop je duotickets. Dat betekent dat je met twee personen gebruik maakt van 1 ticket.

De Ontmoeting: The Performer - regisseur Folkert Verdoorn [Nederland - 2020 - 7 min.]

In deze korte film volgen we het grote, roerloze lichaam van beducht popicoon 'Zac Zallion The Sunday's Child'. Zijn entourage van managers en aanhang vervoeren hem in een gitzwarte limousine naar een optreden. In de kleedkamer nemen make-upartiesten, stylisten en dokters Zac onder handen. Dat het eigenlijk niet zo goed gaat met hem, lijkt zijn entourage niet bijzonder te interesseren.

Short Trip - regisseur Cassandra Offenberg [Nederland - 2020 - 26 min.]

Zes beste vrienden, allemaal twintigers, staan midden in het leven. Ze zitten vol onbegrensde energie, wilde dromen, grote verlangens. Tot Dave sterft. Deze grootste waaghals van het stel overlijdt ten gevolge van een scooterongeluk. In deze documentaire reflecteert de vriendengroep op dat allesbepalende moment. De jongens bespreken hun angsten, jaloezie en woede. In hoeverre zijn ze nog de ‘jonge jongens’ die ze eerst waren, en hoe kijken ze nu naar hun toekomst?

Zangkom Redux - regisseur Maurice de Bruijne [Nederland - 2020 - 3 min.]

Een eenzame figuur zweeft door een verlaten universum, in grote concentratie gebogen over een zangkom die ijle klanken produceert. Een magisch instrument? Plots verschijnt in de verte een lotgenoot. Hun paden kruisen en er volgt een even intense als heftige verstrengeling waarin hun eenzaamheid een kort moment verdwijnt. Dan zetten ze hun solitaire koersen voort, vol van zowel hartzeer als dankbaarheid. Gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Watamula - regisseur Kevin Osepa (Nederland, Curaçao - 2020 - 26 min)

Watamula is een plek waar Curaçao ademt. Het ook de bestemming van René, die overeind komt uit een rivier en struikelend zijn tocht over het eiland vervolgt. Hij treft scherpe doorns en zoete rozenblaadjes, ontmoet afwijzing en troost, en houdt zich vast aan het amulet dat hij na zijn geboorte meekreeg. Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze tocht tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.


Naar de volledige agenda