• Datum: do 10/09/2020
  • Open: 19:30 uur
  • Aanvang: 20:15 uur
  • VVK: € 9,-

Prijzen inclusief servicekosten.

donderdag 10/09

Modulation → Op De Kop Van Rotsoord

Liveshow in speciale setting

De wereld staat op de kop, maar we willen en gaan door! Vanaf september presenteert De Helling op regelmatige basis 'Op De Kop Van Rotsoord'.

In een speciale opstelling in onze zaal kan je genieten van intieme optredens van opkomende en talentvolle acts. Eindelijk weer eens naar een concert en muziek ervaren op ons oude vertrouwde geluidssysteem dus! Tijdens de eerste editie trappen we af met Modulation.

Vier jaar geleden begon synthesizer-studio Sonar Traffic met een frisse wind door de Utrechtse muziekscene: Modulation. Een avond die vooral draait om modulaire synthesizers, met aandacht voor de interactie tussen levend wezen en machine.

Oorspronkelijk door de organisatoren bedacht om zelf ook eens te kunnen optreden, maar al gauw kwamen de grote namen langs. Colin Benders speelde voor het eerst live met zijn modular op Modulation, Richard Devine, Mark Verbos, Kubus, Maarten Vos, Antenes en Sjamsoedin kwamen vervolgens ook op bezoek. Maar Modulation geeft ook een podium aan mensen die nog nooit hebben opgetreden. Al snel volgden de speciale uitstapjes: een samenwerking met Gaudeamus, een aflevering tijdens Pitch en een special tijdens Le Guess Who? zijn slechts enkele wapenfeiten buiten de deur.

Tijdens Modulation wordt de persoonlijkheid en aanpasbaarheid van de modulaire synthesizer blootgelegd: niemand doet er hetzelfde mee, de variëteit in klanken is groot. De avonden zijn voor zowel de echte modu-nerd als de rookie die het verschil tussen Envelope Generator en een LFO niet kent toegankelijk.

Bij deze speciale editie van Modulation staan osixoonensevenone, Oneven en Oliv Oliv op het programma.

osixoonensevenone [060171] is het alter ego van de Amsterdamse ambient en techno producer Stefan Alfrink. Zijn modulaire liveshows, waarbij hij gebruik maakt van zijn Linnstrument, staan bol van donkere atmosferische drones en dromerige organische soundscapes, zonder beats.

Oneven is het pseudoniem van de Nederlands/Britse muzikant Andrew Visser. Andrew mixt zijn ideeën in een web van synthesized geluiden en beats. Zijn liveshow triggert je lichaam en geest met genrebending twists and turns.

OLIV OLIV (Oliver Terpstra op modulair en Fannah Indigo Palmer op vocalen) combineert een modulaire liveset met dromerige vocalen. Bereid je voor op warme, melodische modulaire composities met industriële drums en breakbeats. Modulaire epicness.

Een ticket voor Modulation kost €16 (excl. servicekosten) voor twee personen (dus je betaalt eigenlijk slechts €8 per persoon). Dit omdat onze zitplaatsen in tweetallen staan opgesteld.

Uiteraard hanteren wij alle richtlijnen van het RIVM zodat je zorgeloos van je avond kan genieten.

Tot snel Op De Kop Van Rotsoord!

Foto: Paul van Dorsten

Reeds gekochte kaarten voor Modulation op 12 april zijn voor deze show geldig. Kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

Naar de volledige agenda