• Datum: zo 26/01/2020
  • Open: 15:30 uur
  • Aanvang: 16:00 uur

Prijzen inclusief servicekosten.

zondag 26/01

LE:EN Play | Bloedparels #1

Beyond the body - Film: Society (1989)

LE:EN PLAY is een samenwerking tussen restaurant LE:EN en De Helling en is iedere maand gratis te bezoeken. Naast muziek is er ook ruimte voor film, theater en andere kunstvormen.
Locatie: LE:EN

BLOEDPARELS #1

''Proef het ijzer, ruik de angst''

Herontdek gevierde en gewraakte speelfilms van explorerende regisseurs. Films waarin fantasie en horror elkaar soms vinden, soms uitlachen. Waar animatronics zegevieren, waarin vlees zich gedraagt als schuimlatex, en geen huisje heilig is.

In deze try-out reeks van Bloedparels vullen wij drie namiddagen in LE:EN het witte doek met de hersenspinsels uit de spelonken van het brein van filmmakers uit de jaren 70, 80 en 90. Hun ideeën en hun visuele zoektochten om het onmogelijke op film te laten zien fascineren, en die fascinatie delen we graag met jullie.

Tijdens deze eerste editie is het thema Beyond The Body. Lichamen die vervormen tot hompen vlees en onmenselijke wezens, het buitenaardse en het binnenlichamelijke, het smeltende en het stollende, het griezelige vaak voorbij. Blobs, bloed, zweet en pus niets gaat deze meesters van modificatie te ver.

Film: Society – Brian Yuzna (1989)

Ook leuk:

Naar de volledige agenda