• Datum: wo 22/01/2020
  • Open: 20:00 uur
  • Aanvang: 20:30 uur

Prijzen inclusief servicekosten.

woensdag 22/01

OPEN ‣ Cirque du Vagelui

EleKtronica, Art & Absurdisme gepresenteerd door BoterBoter

Elke woensdag OPEN in het café van De Helling. Tijdens OPEN programmeren we breed, altijd iets anders! Kom binnen wandelen voor een show, kunst, of gewoon een lekker speciaal biertje. Elke woensdag, altijd gratis: OPEN!

BoterBoter opent zijn tentflappen voor al het Utrechts gespuis dat klaar is voor een fikse zooi chaosenergie. Zijn circustent wordt bevolkt door de muzikanten van Glitterkots, de Nasmaak, Lucie de Droom en Carly E. Er is Grafisch geweld en gezelligheid van Etty Met, Donorbrain en Studio Droomboter. Kom fronsen naar de kunst of lekker zelf mee tekenen. Neem een T-Shirt mee voor al uw eigen en/of uitbestede illustraties.

BoterBoter:
Utrechts eigen Synther/songwriter is de curator en presentator van deze avond. Jullie kennen hem van zijn poëtische/absurdistische teksten, bonkende beats en uiteraard zijn gezelschapsspel. Tijdens Cirque du Vagelui is hij wellicht ook op het podium te horen bij een van zijn vage gasten. Eveneens is hij de helft van het grafische duo 'Studio Droomboter'.
Deze avond zullen prints van dit duo - dat hij samen met Lucie De Droom vormt - te bezichtigen zijn.

Glitterkots en de Nasmaak:
Glitterkots en de Nasmaak maken genadeloos brekende en brakend harde beats met noisy soundscapes. Ze buigen zich over een tafel vol knopjes, kabeltjes en lichtjes die een turbopolyp zou doen blozen. Glitterkots AKA Jacco de Jager AKA Donorbrain zal tijdens deze avond ook aanschuiven om zijn toffe doch typische tekenwerken uit zijn tengels te toveren.

Carly E
Carlijn van Wijk zingt gepassioneerde nummers en begeleid zichzelf met Cello en looper. Carly E gaat deze avond echter het experiment aan door haar arsenaal uit te breiden met drumcomputer.

Lucie de Droom
Langzaam in een robot veranderen? Zo veel houden van je geliefde dat je hem/haar op wil eten? Je hoofd tot piramide metamorfoseren? Lucie bezingt deze thema's en meer!
Haar liedjes klonken ooit prachtig over de klanken van een akoestische gitaar. Tijdens Cirque du Vagelui tovert ze een tafel vol vertederende elektronica naast zich en begeleid ze haar keelklanken met elektrische gitaar en bas.

Etty Met
Hoewel het circus compleet zou zijn als er ruimte zou zijn voor haar eigen graaikar (ja ze is echt in het bezit van een graaikar, met van die klauwen zoals op de kermis) zal ze bij Cirque du Vagelui haar eigen DIY (t-shirt) kunst vertonen. Etty kunst laat zich definiëren door lichamelijk lijnwerk, humor en een dikke dosis DIY. Neem je eigen T-shirt mee en laat het door haar beschilderen of koop er gewoon één direct van haar waslijn.

Grafisch geweld
Naast Etty Met zullen ook Donorbrain, Studio Droomboter en andere illustratoren (als je zin hebt schuif gezellig aan) hun kunsten vertonen.

Ook leuk:

Naar de volledige agenda