• Datum: za 01/02/2020
  • Open: 17:00 uur
  • Aanvang: 17:30 uur
  • VVK: € 30,-

Prijzen inclusief servicekosten.

zaterdag 01/02

UJazz Fest 2020

Van eigenwijs tot eerbetoon | Festival op Rotsoord

Op zaterdag 1 februari vindt de 9e editie plaats van het UJazz Fest. Headliners Ben van den Dungen, Kapok en Ilja Reijngoud - met vele anderen - treden aan in De Helling, LE:EN en de horeca rond Rotsoord. 's Middags zijn er o.a. showcases van conservatorium- en amateurbands.


's Middags vanaf 15:00 uur begint het festival met gratis programma bij onze buren van Taplokaal Gist, Camping Ganspoort en Klein Berlijn. Check het Facebook-evenement voor meer informatie over de acts.

Vanaf 17:00 uur openen De Helling en LE:EN de deuren voor het avondprogramma.

• Entree: €30,-
• UJazz leden: €25,-
• Studenten: €10,- (alleen op vertoon van een geldige studentenkaart aan de kassa van De Helling te koop)

Avondprogramma

HKU Bigband o.l.v. Ilja Reijngoud, feat. Tineke Postma
17.30-18.30 - De Helling

Jessica de Boer Kwintet
18.30-19.15 - De Helling Café

Op het Utrechts conservatorium werd zangeres Jessica de Boer verliefd op de rijke harmonieën en de vrijheid van jazz. Haar eigen stukken zijn een kleurrijke mix van subtiele jazz, wereldmuziek en een vleugje pop. Met haar warme stem brengt ze verhalen, filosofische gedachten over natuur, mensen en geloof in een mooiere wereld met meer licht. Onlangs verscheen van Jessica met haar kwintet de single: Share.

Kapok
19:30-20:30 - LE:EN

Het eigenzinnig Kapok steelt net zo makkelijk uit jazz en rock als uit klassieke Afrikaanse muziek. Met ritmisch vuurwerk, aanstekelijke interactie en knetterende energie spelen zij naast eigenzinnige composities steeds vaker volledig improviserend. Sinds hun debuutalbum Flatlands heeft Kapok opgetreden op belangrijke podia en festivals, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition en in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok. Het derde, Mirabel, kreeg dit voorjaar een Edison-nominatie. In LE:EN zullen zij ook nieuwe stukken spelen.

Ilja Reijngoud / Bert Boeren kwintet: Jay and Kai tribute
20.45-21.45 - De Helling

Twee Europese toptrombonisten betuigen met een eersteklas ritmesectie eer aan het beroemdste trombonekwintet ooit, dat van J.J. Johnson en Kai Winding. Deze hadden in de jaren '50 en '60 veel succes op de Amerikaanse radio met hun levendige mix van bebop, modern jazz en soul-jazz. Eind 2018 nam het kwintet onbekende stukken van Kai Winding op, die Bert Boeren tot zijn beschikking had gekregen van diens weduwe. Aanstekelijke muziek en catchy thema's, aangevuld met composities van Reijngoud in moderne arrangementen.

DEON
22.00-23.00 - LE:EN

Een nieuw en zinderend Utrechts jazzkwintet rond bassist Dion Nijland, waarin twee generaties elkaar vinden. Steven, Ad en Dion als gerijpte allrounders in de Nederlandse jazz-, improvisatie- en wereldmuziekscene. Mees en Ruben als de jonge vertolkers van een fris geluid: gedurfd, avontuurlijk, eigentijds en toegankelijk. `De muziek mag knetteren, intiem zijn, schuren en ontroeren; zolang er maar op het scherpst van de snede gespeeld wordt', aldus Dion.

Ben van den Dungen Quartet: Tribute to John Coltrane
23:15-00:30 - De Helling

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische tenorsaxofonist John Coltrane, een hedendaagse interpretatie van zijn met klassiekers doorspekte repertoire. `Trane' werd bekend met Miles Davis' bestseller Kind of Blue, maar ontwikkelde zijn eigen stijl in de sixties, met platen als Blue Trane en Giant Steps. Zijn kwartet stond aan de wieg van de modale jazz, met de beroemde albums Impressions en A Love Supreme. Ben speelde sinds 1980 met verschillende groepen zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en hij is te horen op meer dan 80 albums. Met dit kwartet nam hij in 2014 de liveplaat A night at the club. Daarover schreef Trouw: 'Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt'. In 2019 bracht Ben een nieuw album uit: 2Sessions.

Ook leuk:

Naar de volledige agenda