• Datum: wo 04/12/2019
  • Open: 20:00 uur
  • Aanvang: 20:30 uur

Prijzen inclusief servicekosten.

woensdag 04/12

OPEN ‣ Rotsoord Groen #2

Buurt & Natuur / i.s.m. Stadsinitiatief Rotsoord en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Elke woensdag OPEN in het café van De Helling. Tijdens OPEN programmeren we breed, altijd iets anders! Kom binnen wandelen voor een show, kunst, of gewoon een lekker speciaal biertje. Elke woensdag, altijd gratis: OPEN!

🌱 Hoe zou Rotsoord er uitzien als het een park was? En wat gebeurt er wanneer we dit park zien als onderdeel van het grote Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Hoe vergroenen (buurt)bewoners en ondernemers op Rotsoord ‘hun’ stukje Utrecht? In samenwerking met Stadsinitiatief Rotsoord en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, organiseren wij een jaar na de eerste informele avond over vergroening op Rotsoord een vervolg hierop.


Janine Caalders, directeur Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, en stadmaker Martine Sluijs. Zij werken aan betere verbindingen tussen park en stad, door een beweging van zusterparken op te zetten. Rotsoord is het eerste zusterpark!

Ron van der Meer van De Helling. De directeur van dit poppodium neemt je mee in zijn ambitie om het gebouw te vergroenen.

BoterBoter Utrecht's eigen synther-songwriter brengt een poëtische lofzang aan het afwijkende, het opborrelende en het alledaagse van Rotsoord.

GuerillaGardeners tuinieren zonder grenzen en strijden voor meer bloemen en bijen op straat. Hoe maak je bloementuinen van lege boomspiegels, bloembakken en lelijke stukjes plantsoen? Naast uitleg nemen ze daar ook producten voor mee, zodat je zelf meteen aan de slag kan.

‣ Opening boomparkeerplaats met IVN De Helling en het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) slaan de handen ineen gaan Rotsoord op ludieke wijze te vergroenen. Al jaren wordt er gesproken over vergroening van de wijk, maar tot op heden zonder resultaat. De Helling en IVN zetten nu een eerste stap; wij geven een van onze parkeerplekken op en gaat deze inzetten als boomparkeerplaats.

Een boomparkeerplaats is een plek in de stad waar je ongewenste boompjes, die per ongeluk in je tuin zijn terechtgekomen als zaailingen, tijdelijk kan parkeren. Als ze vervolgens groot genoeg zijn worden ze opgehaald en naar een bos, akker of park gebracht waar ze mogen uitgroeien tot reuzen.

IVN doneert de eerste boompjes, maar stads- en buurtbewoners worden uitgenodigd hun ongewenste zaailingen op te potten en erbij te zetten.

Ook leuk:

Naar de volledige agenda