• Datum: zo 23/06/2019
  • Open: 21:00 uur
  • Aanvang: 21:30 uur
  • VVK: € 4,79

Prijzen inclusief servicekosten.

zondag 23/06

LE:EN PLAY | Film: Gohatto

Queer Film Festival Utrecht en LE:EN PLAY presenteren: Gohatto

Plof op zondagavond neer op de banken bij LE:EN, laat je onderdompelen in muziek, film of theater in een ontspannen setting en geniet van Asian fusion hapjes en drankjes; LE:EN PLAY is het maandelijkse evenement van restaurant LE:EN en De Helling.

Vanavond, in samenwerking met Queer Film Festival: Gohatto

Kyoto, 1865, het einde van het Edo-tijdperk. De jonge samoerai Kano Sozaburo wordt aangenomen als lid van de Shinsengumi, een boeddhistische zwaardvechtersclan die de strikte waarden van het feodale Japan wil handhaven.
De betoverend mooie Kano blijkt een uitmuntend zwaardvechter te zijn, die de hoofden van de in een geïsoleerde mannengemeenschap levende samoerai op hol laat slaan. Een ‘probleem’ wat binnen de clan niet genegeerd en getolereerd kan worden.

***Prijzenregen op verschillende awardshows in Azië, nominatie Palm D’or in Cannes in 2000.

Wytze Koppelman, programmeur Queer Film Festival Utrecht: ‘Meesterregisseur Nagisa Oshima sluit met deze film zijn omstreden carrière af, met nog steeds dezelfde thematiek helder voor ogen: de enorme kracht van seksualiteit en het gevaar van begeerte. Of het nu in hedendaags Tokio is, of 19e eeuwse samuraiclans, Oshima weet op elk moment de morele grens van die tijd op te zoeken.’

Bijzonderheden:
-Bij aanvang van de film krijg je als bezoeker een lekker Aziatisch hapje aangeboden door restaurant LE:EN.
-Japans gesproken met Engelse ondertiteling
-100 minuten

Ook leuk:

Naar de volledige agenda