• Datum: za 29/06/2019
  • Open: 20:00 uur
  • Aanvang: 20:30 uur
  • VVK: € 16,-

Prijzen inclusief servicekosten.

zaterdag 29/06

Utrechtse Studenten Bigband presents Big Breeze

een frisse wind door de jazzmuziek

Let op: studenten krijgen voor dit concert €2,50 korting.

Dampende beats, moddervette solo’s en opzwepende riffs: dát is waar de Utrechtse Studenten Bigband voor staat. Deze enthousiaste groep jonge jazzliefhebbers giet bigbandmuziek in een modern jasje en maakt zo van iedere gelegenheid een feest, wat haar een graag geziene gast op festivals, gala’s en andere podia maakt. Ieder jaar daagt de USBB zichzelf uit om een groot project op te zetten rondom een bepaald thema. Na succesvolle eerdere edities met optredens op het Montreux Jazz Festival en in TivoliVredenburg, en samenwerkingen met bekende artiesten als Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Jan van Duikeren, Tom Beek, Adam Rapa, Boris en Shirma Rouse is het dit jaar tijd voor een nieuw project.

Op 29 juni zal de Utrechtse Studenten Bigband een legendarische show neerzetten samen met gastsolisten Carlo de Wijs en Wouter Hamel. Deze avond gaat de USBB de dialoog met andere stijlen aan: een krachtige mix tussen jazz, pop en funk vormt de basis voor het artistieke programma.

Carlo de Wijs
Carlo de Wijs is een Nederlandse hammondspeler en daarnaast componist, studio-eigenaar, producer en oprichter van succesvolle groepen zoals Voices of Soul. Hij heeft al een rijke muzikale carrière achter de rug, waarin hij samenwerkte met artiesten als Benjamin Herman, Candy Dulfer en Do. Hij heeft ook verschillende eigen projecten, waaronder meest recent het New Hammond Sound Project. Met diverse zelfontwikkelde aanpassingen aan zijn instrument gaat Carlo hierin op zoek naar een 21e-eeuws hammondgeluid. De combinatie van Carlo met de USBB zal dan ook leiden tot een fris programma, waarin het publiek meegenomen wordt door de verschillende stijlen en alle aspecten van het hammondorgel.

Wouter Hamel
Wouter Hamel is een bekende artiest in de wereld van de pop- en jazzmuziek. Nadat hij in 2001 afstudeerde aan het conservatorium in Utrecht heeft hij verschillende eigen albums uitgebracht, waarvan er meerdere zijn bekroond met een gouden plaat. Daarnaast worden zijn liveshows alom geprezen, waarin hij met zijn timing, sound en enthousiasme elke zaal weet plat te spelen, van Nederland tot in Azië, waar hij ook bijzonder populair is. Zijn prachtige en herkenbare stemgeluid zullen in combinatie met de USBB ongetwijfeld voor een bijzondere live-ervaring zorgen waarin de catchy jazznummers van Wouter de voetjes van de vloer laten gaan!

Ook leuk:

Naar de volledige agenda