zaterdag 01/09

SPACELAB

met DJ Overdose, Animistic Beliefs, Cosmic Force, Electronome, Lewski & Brutuzz

Verplaatsing Spacelab

Aanstaande zaterdag zou de eerste editie van Spacelab plaatsvinden in De Helling, helaas bleek dit een iets te ambitieus project. Gelukkig kan Spacelab zaterdag in zijn geheel verplaatst worden naar de Upstairs in de Melkweg, op dezelfde datum, met dezelfde line up! Heb je al een kaartje gekocht voor Spacelab in De Helling? Dan blijft deze gewoon geldig voor Spacelab in de Melkweg. Kun of wil je niet naar Spacelab gaan in de Melkweg, neem dan contact op met De Helling via kassa@dehelling.nl. Tevens vindt er zaterdag 1 september in de OZ van de Melkweg 15 YRS OF AD plaats met onder andere Steve Rachmad, The Advent, Heiko Laux en Vince Watson, die je ook kunt bezoeken met je Spacelab ticket. dus dat betekent dubbel feest voor de prijs van één!

Tickets zijn nu verkrijgbaar via Melkweg Amsterdam (Het ticket voor 15 YRS OF AD biedt tevens toegang tot Spacelab)

 

Line-up: DJ Overdose, Animistic Beliefs (live), Cosmic Force (live), Electronome, Lewski, Brutuzz

SPACELAB is dé nieuwe avond in De Helling die zich volledig focust op het electro genre, met uitstapjes naar techno, acid, ebm en ghettotech.

Voor de kick-off editie op 1 september is er een line up samengesteld bestaande uit nieuw talent en oudgedienden van eigen bodem, want Nederland heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het genre. Electronome uit Alkmaar is zo'n oudgediende met legendarische releases op het Murder Capital label van IF en staat bekend om zijn genadeloze dj-sets. DJ Overdose draait ook al mee sinds het begin en is al die tijd even relevant gebleven met releases op het New Yorkse L.I.E.S label en zijn eigen pas opgestarte RotterHague label, onlangs brak hij Lentekabinet nog af en wij verwachten niets minder van zijn set op SPACELAB. Cosmic Force uit Utrecht kennen we allemaal van zijn lange staat van dienst en inmiddels klassieke releases op zijn eigen Marguerita label, Clone en Creme Organization. Zijn recent verschenen release op het SOHASO label van Nuno Dos Santos werd meteen goed ontvangen en wij kijken daarom uit naar zijn slopende liveset. Het Rotterdamse duo Animistic Beliefs is nog maar onlangs begonnen, maar hebben al bewezen aan de absolute top te horen. Met een killer van een debuutrelease op het Solar One Music label van The Exaltics op zak en nog meer voortkomende releases op gerenomeerde internationale labels is dit een live act om zeker in de gaten te houden. Hun liveset is dan ook écht live en daarmee hebben ze al De School en de Rotterdamse BAR omver geblazen. De in Utrecht woonachtige Lewski is een ander talent om in de gaten te houden, zijn eerste release op het Patron label van Sluwe Vos werd al veelvuldig gedraaid door DJ's als Ben UFO, Danny Daze en Sunil Sharpe. Met zijn frisse blik op electro, acid en techno verwachten we dan ook veel van zijn set op SPACELAB. Tot slotte zal Brutuzz de avond op gepaste wijze openen, Brutuzz kennen we allemaal van zijn dubstep sets op zijn eigen Sonic Boom en Reload avonden, maar hij kan met net zoveel passie en overgave een electro set neerzetten. Samen met Dave Clarke heeft hij in 2016 de avond Whip It in de Melkweg in het leven geroepen om electro weer een vaste plek te geven op de dansvloer in Amsterdam en met SPACELAB wordt het tijd dat er ook weer meer electro in de Domstad te horen zal zijn.

  • Datum: zaterdag 01/09/2018
  • Open: 23:00 uur
  • Aanvang: 23:00 uur
  • VVK: € 12,-

Prijzen inclusief servicekosten.

Naar de volledige agenda