vrijdag 08/12

T.Raumschmiere

support: Stijn Sadée (live)

T.Raumschmiere is terug in Utrecht! Marco Haas, de man achter de monsterhit 'Monstertruckdriver' en het Shitkapatpult label, dropte eerder dit jaar zijn nieuwe album 'Heimat' en staat in december met zijn excentrieke live-show in De Helling.

Vorig jaar presenteerde het sublabel van Shitkatapult - 'Albumlabel' - een uitvoerig ambient album zonder titel, opgenomen door Haas en vriend en collega Ben Lauber (ook bekend als drummer voor de T.Raumschmiere band, Dendemann en Olli Schulz). Dit bleek een voorproefje voor wat ons dit jaar te wachten stond. Zijn nieuwe langspeler voor het toonaangevende Kompakt label toont een andere kant van Haas. De kant die er altijd al was, maar niet veel exposure kreeg: de artiest, de auteur, de componist met kristalhelder geluid. Heimat is een prachtig techno-album geworden, dat ambient niet schuwt en flink de diepte opzoekt. Het is wellicht Haas' beste album tot nu toe.

Support komt op deze avond van lokale held Stijn Sadée met een speciale live-set. Stijn combineert in zijn producties tape loops, improvisatie op synthesizers en drum computers en een hoop tropische instrumenten. Van acid synths, 707 kicks tot aan kalimba's en mantra boxes, zijn live sets zijn net zo dansbaar als experimenteel.

  • Datum: vrijdag 08/12/2017
  • Open: 20:00 - 23:00 uur
  • Aanvang: 20:30 uur
  • VVK: € 17,-

Prijzen inclusief servicekosten.

Naar de volledige agenda