Naar de agenda

VRIJDAG JUN 23

Benefiet Plan Nederland l 90'S NOW

€ 12,- | Doors: 23:00 | Start:23:00
Archief

Op 23 juni staat De Helling geheel in het teken van een benefiet voor Plan Nederland. Elke drie seconden wordt een meisje onder de achttien gedwongen tot een huwelijk – dat zijn er dus 3.900 per dag – vier miljoen per jaar. Het uithuwelijken van jonge meisjes komt deels door armoede en deels door traditie. Plan Nederland en Plan Zambia strijden hier tegen. Via Cycle for Plan gaat Loes Schotanus een fysieke uitdaging aan door 600 km in 7 dagen te mountainbiken in Zambia. Voorwaarde voor deelname is het ophalen van €4.000,- sponsorgeld. Loes: "ieder kind heeft het recht om onbezorgd op te kunnen groeien in een veilige omgeving en eigen keuzes te maken, daar strijd ik graag voor!" Voor dit benefiet is 90'S NOW uitgenodigd om de boel op stelten te komen zetten.

90's NOW is dé ultieme flashback naar die goede tijd zonder zorgen. Dj Gary Global en zijn dj-vriendjes draaien alles (en alleen maar) uit de 90’s. Van Nirvana tot Linda Roos & Jessica, van Wes tot de Party Animals, van 2Pac tot Celine Dion en alles wat daar tussen zit. Dat plus een gezonde dosis onzin en andere knipogen maakt 90’s NOW de leukste 90’s avond van Nederland. De winst van deze speciale 90's NOW editie gaat in het geheel naar Plan Nederland.

Het sponsorbedrag wordt o.a. besteed aan voorlichting doordat Plan in gesprek gaat met hun ouders en de stamhoofden. Zo hopen ze die ervan te overtuigen dat de meisjes beter naar school kunnen gaan en hun rechten te respecteren. Zie ook www.loesforplan.nl.

Tickets zijn 10,- aan de deur en in de voorverkoop!